Porošenko sarunās Minskā cer vienoties par mieru (38)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Minskā 26.augustā paredzētajās sarunās ar Muitas savienības valstu vadītājiem Ukrainas prezidents Petro Porošenko cer vienoties par mieru, jo «visa pasaule ir nogurusi no kara», ceturtdien paziņoja prezidenta preses dienests. Viņš sacīja, ka sarunās Ukraina «aicinās aizvākt kaujiniekus no valsts».

Tā būs pirmā Porošeno un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās kopš Normandijas desanta gadadienas pieminēšanas pasākumiem jūnijā.

«Ukraina grib mieru,» žurnālistiem darba vizītes laikā paziņoja Porošenko. Viņš norādīja, ka 26.augustā kopā ar «spēcīgu komandu», kas pārstāv trīs augstus Eiropas Savienības (ES) pārstāvjus, «braucam uz Minsku runāt par mieru».

«Esmu pārliecināts, ka mums tas izdosies,» pavēstīja Porošenko. «Lai būtu stingras pozīcijas sarunās par mieru, jābūt spēcīgam - vajadzīga tautas vienotība, spēcīga valsts, spēcīga armija. Mēs esam spējīgi aizstāvēt suverenitāti, neatkarību, teritoriālo vienotību. Šodien mēs cīnāmies par Ukrainas neatkarību. Mēs ar jums noteikti uzvarēsim.»

Minskā 26.augustā notiks Muitas savienības valstu - Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas - prezidentu tikšanās ar Porošenko. Sarunās piedalīsies arī ES augstākā ārlietu pārstāve Ketrina Eštone, enerģētikas komisārs Ginters Etingers un tirdzniecības komisārs Karels de Guhts.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu