ASV žurnālista Folija nolaupītāji prasīja 100 miljonus eiro izpirkumu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV žurnālistu Džeimsu Foliju sagūstījušie islāmisti par viņu bija pieprasījuši 100 miljonus eiro lielu izpirkuma maksu, ceturtdien paziņoja viņa darba devējs «GlobalPost».

Kā ziņots, Folijs tika nolaupīts 2012.gada novembrī Sīrijā un par viņa likteni nekas nebija zināms, līdz otrdien islāmistu teroristi izplatīja videoierakstu, kurā redzama viņa noslepkavošana.

«»GlobalPost» izpilddirektors Filips Balboni apstiprinājis, ka sākotnējā viņa sagūstītāju pieprasītā izpirkuma maksa bija 100 miljoni eiro,» pavēstīja medija preses pārstāvis.

Folijs sniedza ziņas «GlobalPost» no Sīrijas, kad tika nolaupīts, un Balboni bijis cieši iesaistīts mēģinājumos atrast un atbrīvot žurnālistu.

Trešdien Balboni pavēstīja, ka viņš un Folija ģimene sākotnēji bijuši saziņā ar nolaupītājiem no džihādistu grupējuma «Islāma valsts», kuri sākumā izrādījusi «pretimnākšanu sarunām» par Folija atbrīvošanu.

Taču sarunās nebijis nekāda progresa, un žurnālista nolaupītāji apklusuši līdz nesenam laikam, kad nosūtījuši vēstījumu Folija ģimenei, ka viņu dēls tiks nogalināts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu