Malaizijā sagaida Ukrainā notriektās lidmašīnas katastrofā bojā gājušos (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malaizijā piektdien no Nīderlandes tika atvestas pirmās Malaizijas pilsoņu mirstīgās atliekas, kuri jūlijā gāja bojā, kad Ukrainas austrumos tika notriekta Malaizijas aviosabiedrības «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem, no kuriem neviens nav izdzīvojis.

Īpaša «Malaysia Airlines» lidmašīna ar 20 upuru mirstīgajām atliekām ceturtdien izlidoja no Amsterdamas Shipholas lidostas un piektdienas rītā nolaidās Kualalumpuras starptautiskajā lidostā.

Upuru zārkus svinīgā ceremonijā lidostā sagaidīja Malaizijas karalis Abduls Halims Muadzams Šahs, premjerministrs Nadžibs Razaks un citas augstas amatpersonas.

Malaizijā piektdien ir izsludinātas valsts sēras par katastrofā bojā gājušajiem un karogi ir nolaisti pusmastā.

Šī ir pirmā valsts sēru dienu Malaizijā par vienkāršiem pilsoņiem, jo agrāk šādi pieminēja tikai mirušus karaļus un citus Malaizijas līderus.

Notriektajā lidmašīnā bija pavisam 43 Malaizijas pilsoņi, tai skaitā visi 15 lidmašīnas apkalpes locekļi. Nīderlandē līdz šim ir identificēti 30 no bojāgājušajiem Malaizijas pilsoņiem, un tuvākajās dienās uz Malaiziju tiks atvestas arī citu upuru mirstīgās atliekas.

Jau ziņots, ka 17.jūlijā Ukrainas austrumos, Doņeckas apgabalā, virs prokrievisko separātistu kontrolētās teritorijas ar raķeti tika notriekta «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Vairums lidmašīnas pasažieru bija Nīderlandes pilsoņi - pavisam 192, no kuriem viens bija Nīderlandes un ASV dubultpilsonis. Starp lidmašīnas pasažieriem bija arī 28 Austrālijas pilsoņi un vēl deviņi šīs valsts pastāvīgie iedzīvotāji. 28 pasažieri un visi 15 apkalpes locekļi bija Malaizijas pilsoņi.

Rietumvalstis liktenīgās raķetes raidīšanā vaino prokrieviskos separātistus, bet Krievija apgalvo, ka par to atbildīga esot Ukraina.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu