Pasaulē arvien pasliktinās attieksme pret Krieviju (4)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulē attieksme pret Krieviju arvien pasliktinās, un vissliktākā attieksme ir Polijā, Vācijā un Turcijā, liecina ASV organizācijas «Pew Research Center» pētījuma dati.

«Eksperti īpaši norāda, ka kaimiņiem nepatīk Kremļa ārpolitika, piemēram, Ukrainā, kā arī Krievijas varas attieksme pret pašas pilsoņiem,» norāda pētījumu publicējusī avīze «Nezavisimaja gazeta».

Polijā pret Krieviju negatīvi noskaņots ir 81% iedzīvotāju, Vācijā 79%, Jordānijā 75%, Itālijā un Spānijā 74%, Turcijā un Francijā 73%, ASV 72%. Pat tradicionāli pret Krieviju labvēlīgajā Ēģiptē par Krieviju negatīvi izteicās 71% aptaujāto.

Aptaujā arī redzams, ka lielākais vairākums iedzīvotāju pret Krieviju ir arī Japānā (69%), Izraēlā (68%), Ukrainā (60%), Brazīlijā (59%), Libānā (54%), Venecuēlā (51%) un Dienvidāfrikā (51%).

Ievērības cienīgs fakts, ka ļoti negatīva attieksme ir tādās valstīs, kurās ir īpaši liels Krievijas tūristu skaits - Turcijā un Ēģiptē. Līdz ar to nevar visu uzvelt Ukrainas konflikta attēlojumam masu medijos.

«Turklāt, Ukrainas tematika, protams, ir ietekmējusi, bet tomēr nav kļuvusi par galveno iemeslu, kāpēc pasliktinājusies kaimiņu attieksme, kas jau sen ir bijusi lielākoties negatīva,» norādīts publikācijā.

Vairumam respondentu rietumvalstīs visvairāk nepatīk Krievijas ārpolitika, bet otrs galvenais negācijas raisošais faktors ir prezidenta Vladimira Putina attieksme pret paša tautu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu