Doņeckā Ukrainas Neatkarības dienā notiks gūstekņu «parāde» (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Doņeckā svētdien - Ukrainas Neatkarības dienā - notiks sagūstīto Ukrainas karavīru «parāde», vērsta teroristu grupējuma «Doņeckas tautas republika» tīmekļa vietnes.

Doņeckas Ļeņina laukumā tiks izvietota sašauta Ukrainas armijas tehnika, bet pa pilsētas centrālajām ielām tiks vesti ukraiņu gūstekņi.

Grupējuma vadība jau esot izdevusi pavēli par šī «sarīkojuma» organizēšanu, ziņo Krievijas mediji.

Teroristi skaidro, ka par paraugu šim pasākumam ņemti Otrā pasaules kara gadu notikumi, kad pa Maskavas ielām vesti sagūstītie vācu karavīri.

Teroristu gūstā Donbasā varētu būt vairāk nekā 100 cilvēku.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem - Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu