Rasmusens nosoda Krievijas «humānās palīdzības» iesūtīšanu Ukrainā (40)

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens piektdien nosodīja tā dēvētās Krievijas humānās palīdzības iesūtīšanu Ukrainā, klaji pārkāpjot savas starptautiskās saistības.

«Es nosodu Krievijas tā dēvētā humānā konvoja iesūtīšanu Ukrainā bez Ukrainas varasiestāžu piekrišanas un bez jebkādas Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas (ICRC) līdzdalības,» paziņoja Rasmusens.

«Tas ir rupjš Krievijas starptautisko saistību pārkāpums, tostarp to, kuras tā nesen uzņēmās Berlīnē un Ženēvā, kā arī tālāka Ukrainas suverenitātes pārkāpšana no Krievijas puses.

Tas reģionā var tikai padziļināt krīzi, kuru Krievija pati radījusi un turpina uzkurināt.»

«Starptautisko humāno principu ignorēšana liek uzdot tālākus jautājumus, vai palīdzības konvoja patiesais mērķis ir palīdzība mierīgajiem iedzīvotājiem vai bruņoto separātistu apgāde,» norādīja Rasmusens.

Jaunākie notikumi ir īpaši satraucoši, jo sakrīt ar ievērojumu Krievijas militārās aktivitātes pieaugumu Ukrainas austrumos. Runa ir par Krievijas karaspēka izmantošanu, Ukrainas pierobežā izvietotās artilērijas atbalstu kaujiniekiem, ievērojama daudzuma mūsdienīga bruņojuma, tostarp tanku, bruņutransportieru un artilērijas, nodošanu separātistu grupējumiem, teikts Rasmusena paziņojumā.

«Situācijas deeskalācijas vietā Krievija turpina to saasināt, neskatoties uz starptautiskās sabiedrības centieniem rast politisku risinājumu krīzei. Tas var novest tikai pie tālākas Krievijas izolācijas,» uzsvēra NATO ģenerālsekretārs.

Ja ziņots, ka Krievija kopumā bija izveidojusi 262 mašīnu «humānās palīdzības» konvoju, kas piektdien sāka iebraukt Ukrainas teritorijā bez Kijevas piekrišanas. Konvoju nepavada Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas (ICRC) pārstāvji.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu