Teroristi Luhanskā nogalinājuši Lietuvas goda konsulu (222)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas austrumu pilsētā Luhanskā teroristi nolaupījuši un nogalinājuši Lietuvas goda konsulu, paziņojis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

«Ar dziļām skumjām tikko uzzināju, ka Lietuvas goda konsulu Luhanskā Mikolu Zeļeņecu nolaupījuši un brutāli nogalinājuši teroristi,» tviterī raksta Linkevičs.

Līdzjūtību par Zeļeņeca nāvi izteikusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

«Mani satriekusi ziņa par Lietuvas drauga Mikolas Zeļeņeca nāvi, kurš bija patiess Lietuvas un Ukrainas ciešu attiecību atbalstītājs. Savā un visu Lietuvas iedzīvotāju vārdā izsaku līdzjūtību bojāgājuša ģimenei un tuviniekiem,» teikts Grībauskaites paziņojumā.

Kā vēsta Ukrainas mediji, Zeļeņecs bija Ukrainas pilsonis un Luhanskā nodarbojās ar uzņēmējdarbību.

Viņš pārstāvēja Lietuvas intereses Luhanskā un tās reģionā un viņam attiecīgi bija diplomātiskā imunitāte.

Pēc Lietuvas Ārlietu ministrijas sniegtās informācijas, Zeļeņecu pirms vairākām dienām nolaupījuši un vēlāk nošāvuši bruņoti teroristi.

Nolaupītāji nav noskaidroti.

«Mēs nosodām šo noziegumu un ceram, ka tas tiks izmeklēts un tā pastrādātāji tiks noskaidroti un sodīti,» teikts Lietuvas ĀM paziņojumā.

«Lietuva ir zaudējusi dārgu draugu un aktīvu Lietuvas un Ukrainas sadarbības atbalstītāju, kuram bija daudz plānu attīstīt kultūras un biznesa sakarus starp abām valstīm.» teikts paziņojumā.

Luhanska ir viena no aktīvākajām cīņu vietām Ukrainas austrumos starp drošības spēkiem un kaujiniekiem.

Komentāri (222)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu