Pirmās Krievijas «humānās palīdzības» konvoja kravas automašīnas ieradušās Luhanskā (54)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maksim Blinov / RIA Novosti

Ukrainas austrumu pilsētu Luhansku piektdien sasniegušas pirmās Krievijas «humānās palīdzības» konvoja kravas automašīnas, aģentūrai AFP pavēstīja vietējās amatpersonas.

«Aptuveni 20 kravas automašīnas iebrauca Luhanskā no Krievijas robežas puses. Šīs kravas automašīnas redzētas pilsētas centrā,» pavēstīja Kijevai lojālās reģionālās administrācijas amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

Par konvoja automašīnu iebraukšanu pilsētā sociālajos tīklos ziņo arī vietējie iedzīvotāji.

Savukārt Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs savā «Twitter» kontā piektdien publicējis attēlu, kurā redzams gandrīz tukšs konteiners. «Kas tik steidzams bija tukšās «humānās palīdzības» kravas automašīnās, lai neļautu Sarkanā Krusta starptautiskajai komitejai un Ukrainai pārbaudīt karavānu?» vaicā ministrs.

Luhanskā turpinās kaujas starp Ukrainas drošības spēkiem un teroristiem, un šodien ir jau 20.diena, kad Luhanskā atslēgta elektroapgāde, nav sakaru, degvielas un ūdens. Pilsētā netiek izmaksātas pensijas, algas un sociālie pabalsti.

Kauju laikā spēcīgi tikušas bojātas dzīvojamās mājas un infrastruktūras objekti.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu