Lenona slepkavam astoto reizi atsaka pirmstermiņa atbrīvošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ievērojamā britu rokmūziķa un grupas «The Beatles» dalībnieka Džona Lenona slepkavam Markam Deividam Čepmenam atkal atteikta pirmstermiņa atbrīvošana no ASV cietuma, un tas ir astotais šāds atteikums kopš 2000.gada, piektdien paziņoja amatpersonas.

Ņujorkas štata iestāde, kas lemj par noziedznieku pirmstermiņa atbrīvošanu, piektdien noraidījusi 59 gadus vecā Čepmena lūgumu, par iemeslu minot viņa pastrādātā nozieguma smagumu.

Ņujorkas štata Pirmstermiņa atbrīvošanas padome informējusi, ka «ir noteikusi, ka atbrīvošanas šobrīd gadījumā ir saprātīga iespējamība, ka jūs nedzīvosiet un nepaliksiet brīvībā bez atkārtota likuma pārkāpuma».

Tā piebilda, ka Čepmena atbrīvošana «būtu nesavienojama ar sabiedrības labklājību», kā arī iedragātu cieņu pret likumu.

Čepmens trešdien tika uzklausīts videokonferencē no Vendes labošanas iestādes, kur viņš izcieš sodu.

Nākamo lūgumu par pirmstermiņa atbrīvošanu Čepmens varēs iesniegt 2016.gada augustā. Čepmens ir iesniedzis šādus lūgumus reizi divos gados kopš 2000.gada, kad viņš ieguva tiesības lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu pēc cietumā pavadītiem 20 gadiem.

Čepmens, kurš tolaik bija 25 gadus vecs, nošāva Lenonu 1980.gada 8.oktobrī pie bijušā leģendārās grupas «The Beatles» dalībnieka dzīvokļa Ņujorkā. 1981.gadā viņu atzina par vainīgu otrās pakāpes slepkavībā un piesprieda mūža ieslodzījumu.

Tiek vēstīts, ka Lenona atraitne Joko Ono ir pieprasījusi neatbrīvot Čepmenu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu