ES Lietuvas goda konsula Luhanskā slepkavību uzskata par teroraktu (35)

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) Lietuvas goda konsula Luhanskā Mikolas Zeļeņeca slepkavību uzskata par teroraktu, paziņojis ES augstākās ārlietu pārstāves Ketrinas Eštones preses pārstāvis. Kā norāda Eštones pārstāvis, teroristiem ir jāsaņem sods par noziegumu.

«Mēs bijām satriekti par Lietuvas goda konsula Mikolas Zeļeņeca nolaupīšanu un zvērīgo slepkavību, kuru pastrādāja nelikumīgie bruņotie grupējumi Luhanskā. Mēs apņēmīgi nosodām šo teroraktu un izsakām visdziļāko līdzjūtību ģimenei un tuviniekiem,» teikts paziņojumā.

Par Zeļeņeca slepkavību piektdien paziņoja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

«Ar dziļām skumjām tikko uzzināju, ka Lietuvas goda konsulu Luhanskā Mikolu Zeļeņecu nolaupījuši un brutāli nogalinājuši teroristi,» tviterī raksta Linkevičs.

Līdzjūtību par Zeļeņeca nāvi izteikusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

«Mani satriekusi ziņa par Lietuvas drauga Mikolas Zeļeņeca nāvi, kurš bija patiess Lietuvas un Ukrainas ciešu attiecību atbalstītājs. Savā un visu Lietuvas iedzīvotāju vārdā izsaku līdzjūtību bojāgājuša ģimenei un tuviniekiem,» teikts Grībauskaites paziņojumā.

Kā vēsta Ukrainas mediji, Zeļeņecs bija Ukrainas pilsonis un Luhanskā nodarbojās ar uzņēmējdarbību.

Viņš pārstāvēja Lietuvas intereses Luhanskā un tās reģionā un viņam attiecīgi bija diplomātiskā imunitāte.

Luhanska ir viena no aktīvākajām cīņu vietām Ukrainas austrumos starp drošības spēkiem un kaujiniekiem.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu