Krievija pie Ukrainas robežas sakoncentrējusi 45 000 karavīru (37)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pie Ukrainas robežas šobrīd sakoncentrēti 45 000 Krievijas armijas karavīru, paziņojis Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses pārstāvis Andrijs Lisenko.

«Gar Ukrainas robežu ar Krievijas Federāciju šobrīd stāv 45 000 karavīru, tie ir profesionāli karavīri, viņi ir apmācīti nogalināt. Un tikai pateicoties tam, ka šobrīd notiek komplekss, augstas klases mūsu vadības darbs gan pa diplomātiskajiem, gan pa politiskajiem kanāliem, gan caur sabiedrību, tas attur Krievijas varu, lai nedotu komandu atklātai agresijai,» paziņoja Lisenko.

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens un NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs šonedēļ kopīgā paziņojumā nosodīja teroristu atbalstīšanu un Krievijas klātbūtnes pastiprināšanu pie Ukrainas robežas. Viņi norādījuši uz neapstrīdamu pierādījumu esamību, kas apstiprina Krievijas kaitniecisku rīcību Ukrainas teritorijā.

NATO vadītāji uzsvēra nepieciešamību pēc NATO karavīru turpmākas klātbūtnes Eiropas austrumos.

«Katru dienu mēs redzam pierādījumus Krievijas kaitīgai klātbūtnei Ukrainā, karavīru pulcēšanai pie robežas un ciniskiem mēģinājumiem pozicionēt Krieviju kā humānās palīdzības piegādātāju,» teikts paziņojumā.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu