Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vēstniecības Kijevā veido simbolisku «Baltijas ceļu» (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vēstniecību Ukrainā darbinieki Kijevā izveidojuši simbolisku «Baltijas ceļu», atzīmējot akcijas 25.gadadienu.

Apmēram 140 visu trīs vēstniecību darbinieki veidoja dzīvo ķēdi pie Ukrainas nama Kijevā, rokās turot Ukrainas karoga dzeltenās un zilās krāsas lentu.

Atbalsta runas Ukrainai teica Latvijas un Lietuvas vēstnieki, Igaunijas vēstniecības pārstāvis, kā arī tika pārraidīta Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites videouzruna.

Pasākumā piedalījās Ukrainas kultūras ministrs Jevgēņijs Ņiščuks un Eiropas Savienības pārstāvniecības Ukrainā vadītājs Jans Tombinskis.

«Baltijas ceļa» gadadienā lielas paralēles tiek vilktas ar notikumiem Ukrainā, kur valsts cīnās pret prokrieviskajiem separātistiem valsts austrumos, lai turpinātu virzību uz valsts integrāciju Eiropā.

Jau vēstīts, ka šogad tiek atzīmēta «Baltijas ceļa» 25.gadadiena, kuras kulminācija plānota 23.augustā - dienā, kad 1989.gadā vairāk nekā divi miljoni Lietuvas, Latvijas un Igaunijas iedzīvotāju sadevās rokās, izveidojot 600 kilometru garu ķēdi no Tompeas pils pakājes Tallinā līdz Ģedimina torņa pakājei Viļņā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu