Irākā un Sīrijā krituši 15 kaujinieki no Austrālijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaujās Irākā un Sīrijā ir gājuši bojā 15 kaujinieki no Austrālijas, tai skaitā divi gados jauni spridzinātāji pašnāvnieki, trešdien paziņoja Austrālijas izlūkdienestu vadītājs Deivids Ervains.

Austrālija ir paudusi bažas par to, ka apmēram 60 tās pilsoņu ir pievienojušies vardarbīgiem džihādistu grupējumiem ārvalstīs, tostarp Irākas un Sīrijas džihādistu grupējumam «Islāma valsts» un Sīrijas grupējumam «Nusras fronte».

«Ārvalstu kaujinieku pieplūdums Sīrijā un Irākā ir ievērojams, un tajā ir vairāk austrāliešu, nekā iepriekšējos ekstrēmistu konfliktos kopā,» sacīja Ervains.

Austrālijas Drošības izlūkošanas organizācija (ASIO) uzskata, ka tādējādi ir ievērojami pieaudzis to Austrālijas pilsoņu skaits, kuri rada nopietnus draudus valsts drošībai gadījumā, ja viņi atgrieztos Austrālijā.

Ervains sacīja, ka vēl 100 cilvēku Austrālijā aktīvi atbalsta šos ekstrēmistu grupējumus, vervējot jaunus kaujiniekus un spridzinātāju pašnāvnieku kandidātus un nodrošinot līdzekļus un aprīkojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu