Katara gatava palīdzēt atjaunot Gazas joslu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Katara, kas atbalsta palestīniešu islāma kaujinieku grupējumu HAMAS, trešdien atzinīgi novērtēja ilgtermiņa pamieru šī grupējuma pārvaldītajā Gazas joslā un pauda gatavību palīdzēt atjaunot šo teritoriju, kas ir izpostīta Izraēlas septiņas nedēļas īstenotā bombardēšanā.

\Vienošanās par ilgtermiņa pamieru starp Izraēlu un Gazas joslas palestīniešiem tika panākta ar Ēģiptes starpniecību, un pamiers stājās spēkā otrdienas vakarā.

Katara paziņoja, ka šī vienošanās notikusi, «pirmām kārtām pateicoties [palestīniešu] pretestībai un nestajiem upuriem».

Katara, kur dzīvo HAMAS līderis trimdā Haleds Mešaals, pavēstīja, ka «ir gatava dot ieguldījumu Gazas joslas atjaunošanā iespējami drīz».

Izraēla no 8.jūlija īstenoja gaisa triecienu kampaņu Gazas joslā, lai izbeigtu Izraēlas apšaudes ar raķetēm no šīs palestīniešu teritorijas. No 17.jūlija Izraēla īstenoja arī sauszemes spēku operāciju Gazas joslā ar mērķi sagraut kaujinieku izveidotos tuneļus, pa kuriem tie iekļūst Izraēlā teroraktu rīkošanai, bet 5.augustā pabeidza šo operāciju un izveda savu armiju no Gazas joslas.

Šajā bruņotajā konfliktā kopš 8.jūlija ir nogalināti vismaz 2143 palestīnieši, bet Izraēlas pusē ir 70 bojāgājušie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu