No Sīrijas islāmistu gūsta atbrīvotais ASV žurnālists atgriežas mājās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV žurnālists Pīters Tīo Kērtiss, kurš kopš 2012.gada atradās ar «Al Qaeda» saistītā sīriešu teroristiskā grupējuma «Al Nusra» gūstā, svētdien atbrīvots un jau otrdien atgriezies ASV.

Kērtiss izlidoja no Telavivas un ieradās Ņūdžersijas lidostā, kur satika savu māti.

«Es esmu tik aizkustināts un saviļņots, ka trūkst vārdu. [Aizkustināja] cilvēki, kuri pie manis šodien pienākuši, lai pateiktu, ka esmu gaidīts mājās - svešinieki lidmašīnā, lidmašīnas apkalpe, bet visvairāk mana ģimene» teikts Kērtiss izplatītajā paziņojumā.

«Esmu lielā parādā ASV amatpersonām, kas strādāja ar manu lietu. Īpaši vēlos pateikties Kataras valdībai, kas iejaucās, mani atbalstot,» piebilda Kērtiss.

Kā informējusi Kērtisa ģimene, Kataras valdība atkārtoti norādījusi, ka žurnālista brīvība nav iegūta, iemaksājot ekstrēmistiem naudu.

Vašingtonas oficiālā politika ir nekad nemaksāt naudu par ķīlniekiem, pamatojot, ka tādējādi tiktu apdraudēti ASV pilsoņi visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu