Maskava: Krievija sūtīs palīdzību Ukrainai sadarbībā ar Sarkano Krustu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins esot vienojies ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, ka Maskava - sadarbībā ar Starptautisko Sarkano Krustu un Kijevu - nosūtīs humāno palīdzību uz Ukrainas austrumiem, trešdien paziņoja Putina administrācijas preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

Līderi sarunās «fokusējās uz nepieciešamību turpināt piegādāt palīdzību Ukrainas austrumu reģioniem, kur pieaug humānā krīze», norādīja Peskovs.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien paziņoja, ka Maskava plāno «'šīs nedēļas laikā» nosūtīt uz Ukrainu otro «humānās palīdzības» kolonnu. 22.augustā pirmā kolonna ar «humāno palīdzību» šķērsoja Ukrainas robežu bez Kijevas oficiālas atļaujas.

Pēc sarunām ar Porošenko Krievijas līderis Putins informēja žurnālistus, ka viņi apsprieduši nepieciešamību piegādāt palīdzību teroristu kontrolētajām pilsētām Doņeckai un Luhanskai, kā arī panākuši «zināmas vienošanās».

Putins piebilda, ka «nesteigsies notikumiem pa priekšu» un viņš neatklās precīzas detaļas.

«Mēs vēl redzēsim, kā to izdarīt,» teica Putins.

Kā ziņots, Ukrainas prezidents Petro Porošenko trešdienas naktī paziņoja, ka otrdien notikušajā samitā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā galvenais sarunu temats bija mierīga situācijas noregulēšana Ukrainas austrumos un ka Baltkrievijas, Kazahstānas un Krievijas prezidenti šajā samitā atbalstījuši viņa miera plānu situācijas noregulēšanai.

Porošenko uzsvēra, ka visu otrdien Minskā notikušo tikšanos laikā ticis runāts par viņa miera plāna īstenošanu situācijas noregulēšanai Doņeckas un Luhanskas apgabalā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu