Ukraina paziņo par tanku un bruņojuma virzīšanos pār robežu no Krievijas (118)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukraina trešdien paziņoja, ka plašs tanku un smago ieroču konvojs no Krievijas virzās uz valdības spēku kontrolēto Telmanovas pilsētciematu Doņeckas apgabalā.

Konvojs, ko veido «līdz simts» tanki, bruņutransportieri un raķešu palaišanas iekārtas, redzēti pārvietojamies pa ceļu, kas ved uz Telmanovu, kas atrodas apmēram 80 kilometrus uz dienvidiem no nemiernieku kontrolētās Doņeckas un 20 kilometrus no Krievijas robežas, informēja Ukrainas armija.

Armija nesniedza detalizētāku informāciju par personālu, kas atrodas konvoja transportlīdzekļos, nedz arī par to, kad kolonna varētu būt šķērsojusi Ukrainas robežu.

Avots Ukrainas armijā aģentūrai AFP teica, ka konvojs ir ieradies no Krievijas.

«Uzskatām, ka tā ir Krievijas tehnika. Tirgū Doņeckā vai Luganskā nevar nopirkt simt tanku,»

norādīja avots.

«Protams, tie ir pārvietojušies no robežas otras puses,» viņš piebilda.

Pagaidām nav skaidrs, vai kolonna ir tas pats bruņotais konvojs, kuru Ukrainas varas iestādes identificēja šonedēļ ierodamies no Krievijas Rostovas apgabala pār robežu Ukrainas Doņeckas apgabalā.

Trešdien AFP žurnālisti, kas devās pa to pašu ceļu uz Telmanovu, ziņoja par tanku sliežu pēdām un sprādzienu atskanēšanu.

Ukrainas armija arī sacīja, ka mazāka transportlīdzekļu grupa no Krievijas Ukrainas robežu šķērsojusi apmēram 110 kilometrus uz dienvidiem no Doņeckas, lai dotos uz nemiernieku kontrolēto teritoriju.

Konvojā bija «sešas raķešu palaišanas iekārtas «Grad», astoņas pārveidotas [kravas automašīnas] «Kamaz» un divas kravas automašīnas «Ural» ar personālu», paziņoja armija.

Ukrainas premjerministrs Arsenijs Jaceņuks trešdien valdības sēdē aicināja NATO sniegt «praktisku palīdzību» Ukrainai, norādot, ka Ukraina ir Ziemeļatlantijas alianses partnervalsts.

Komentāri (118)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu