Sīrijas nemiernieki ieņem robežpunktu Golanas augstienēs (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas nemiernieki, tostarp ar starptautisko teroristu organizāciju «Al Qaeda» saistītā «Al Nusras fronte», trešdien ieņēmuši Sīrijas robežkontroles punktu pie Izraēlas okupētajām Golanas augstienēm, paziņoja Lielbritānijā bāzētā cilvēktiesību organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

""Al Nusras fronte un citi nemiernieku grupējumi ir ieņēmuši Kuneitras robežšķērsošanas vietu, un apkaimē turpinās smagas kaujas ar Sīrijas armiju," paziņoja organizācijas vadītājs Rami Abdelrahmans.

Viņš sacīja, ka vismaz 20 karavīru un četri nemiernieki ir nogalināti kaujās, kas robežkontroles punktā sākās trešdien.

Šāviņi nonāca arī Golanas augstieņu Izraēlas okupētajā daļā, kur armija paziņoja, ka viens Izraēlas karavīrs ir guvis vidēji smagus ievainojumus.

Seši mīnmetēja šāviņi dažu stundu laikā trāpīja okupētajā Golanas augstieņu daļā, informēja armija, norādot, ka ir atbildējusi ar pretuguni.

"Atbildot uz noklīdušu šāviņu no Sīrijas iekšējām kaujām, kas šodien skāra Izraēlu un ievainoja vienu Izraēlas Aizsardzības spēku karavīru, Izraēlas Aizsardzības spēki ir mērķējuši uz divām Sīrijas armijas pozīcijām Sīrijas Golanas augstienēs. Ir saņemts apstiprinājums par trāpījumu," paziņoja Izraēlas armija.

Izraēla 1967.gada Sešu dienu karā atņēma Sīrijai lielāko daļu stratēģiski svarīgo Golanas augstieņu 1200 kvadrātkilometru platībā un 1981.gadā anektēja šo okupēto teritoriju. Starptautiskā sabiedrība neatzīst šo okupāciju un aneksiju. Starp Izraēlu un Sīriju oficiāli pastāv karastāvoklis.

Kopš Sīrijas konflikta sākuma 2011.gada martā kaujas darbības norisinās arī augstienēs un nereti šāviņi nonāk Izraēlas pusē. Dažreiz uz šādiem noklīdušiem šāviņiem Izraēlas armija atbild.

Jūnijā apzinātā uzbrukumā robežkontroles punktam tika nogalināts Izraēlas pusaudzis, tādēļ Izraēlas militārās lidmašīnas rīkoja uzbrukumu Sīrijas armijas štābiem un pozīcijām.

Pērn jūnijā Kuneitras robežkontroles punkts uz īsu laiku nonāca kaujinieku rokās, bet drīz pēc tam Sīrijas armija atguva kontroli pār to.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu