Kijeva: Kaujinieki un Krievija mēģina ieņemt Novoazovsku (44)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Prokremliskie kaujinieki Ukrainas austrumos Doņckas apgabalā sagrābuši Makrines un Ščerbakas ciemus un turpina kopā ar Krieviju uzbrukt Novoazovskai, trešdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses pārstāvis Andrijs Lisenko.

«Uz ziemeļiem no Novoazovskas krievi un kaujinieki sagrābuši Markines, Kovskes, Ščerbakas, Kļimkines, Sedovo-Vasiļivkes, Kuzņecu un Rozas Luksemburgas ciematus,» apliecināja amatpersona.

Novoazovska tiek apšaudīta no Krievijas puses, sacīja Lisenko, vienlaikus uzsverot, ka Novoazovska atrodas Ukrainas valdības spēku kontrolē.

Artilērijas uguni koriģē Krievijas Bruņoto spēku bezpilota lidmašīnas, norādīja amatpersona.

Tikmēr liela tanku un smagā bruņojuma kolonna no Krievijas virzās Ukrainas valdības spēku kontrolētās Teļmanoves virzienā, teikts Ukrainas armijas paziņojumā.

Kolonna, kurā ir «līdz 100» tankiem, bruņumašīnām un raķešu sistēmām, redzēta pārvietojamies pa ceļu virzienā uz Teļmanovi - pilsētu, kas atrodas 80 kilometrus uz dienvidiem no teroristu kontrolētās Doņeckas un 20 kilometrus no Krievijas robežas.

Armija nesniedza detaļas par personālu, kas atrodas bruņtehnikas kolonnā, vai arī kad tā iekļuvusi Ukrainā.

Informācijas avots armijā ziņu aģentūrai AFP apliecināja, ka kolonna iebraukusi Ukrainā no Krievijas.

«Mēs uzskatām, ka tās ir Krievijas iekārtas. Nevar nopirkt 100 tankus Doņeckas vai Luhanskas tirgos,» uzsvērta avots.

«Protams, ka tā [bruņutehnika] tikusi pārvietota pāri robežai,» viņš piebilda.

AFP žurnālists, kurš trešdien brauca pa šo pašu ceļu, sacīja, ka redzējis tanku pēdas, kā arī spēcīgu sprādzienu krāterus.

Ukrainas armija arī apliecināja, ka mazākas transportlīdzekļu grupas iebraukušas Ukrainā no Krievijas aptuveni 110 kilometrus uz austrumiem no Doņeckas un devušās uz teroristu kontrolēto pilsētu.

Šajā kolonnā bijušas «sešas raķešu sistēmas «Grad», astoņas kravas automašīnas «Kamaz» un divas kravas automašīnas «Ural» ar cilvēkiem», teikts paziņojumā.

Pirmdien Ukrainas drošības dienesti valsts austrumos sagūstījušas desmit Krievijas armijas desantniekus.

Ukrainas armijai jau iepriekš valsts austrumos izdevies sagrābt Krievijas armijas regulāro daļu bruņutehniku.

Pirmdien Krievijas mediji ziņoja, ka Pleskavas apkaimē apglabāti desantnieki, kas dzīvību zaudējuši «nezināmos apstākļos». Izskanējuši pieņēmumi, ka viņi krituši kaujās Ukrainā.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu