Krievija noliedz baumas par slepenām sarunām ar ASV par Ukrainu (13)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija trešdien noraidīja Somijas apgalvojumus, ka tai jūnijā ir bijušas slepenas sarunas ar ASV par Ukrainas konflikta risinājumiem.

Krievijas Ārlietu ministrija atzina, ka abu valstu starpā jūnija beigās vienā no Somijas salām ir notikusi «ekspertu sanāksme».

Ministrija skaidroja, ka tās nav bijušas pārrunas starp divu valstu oficiālajiem pārstāvjiem. Tā ir bijusi viena no daudzajām sanāksmēm, kādas ir Krievijas un ASV nevalstisko organizāciju un akadēmisko aprindu pārstāvju starpā.

Tikšanās beigās esot pieņemts «dokuments, kurā ir idejas par Ukrainas krīzes pārvarēšanas veidiem».

Somijas ārlietu ministrija otrdien informēja, ka tā ir palīdzējusi noorganizēt tikšanos starp Krievijas un ASV amatpersonām, bet neprecizēja iesaistīto cilvēku vārdus.

Ārlietu ministrs Erki Tuomioja arī apstiprināja, ka notikušas «neoficiālas un privātas» sarunas.

Attiecības starp Krieviju un ASV ir sliktākās kopš Aukstā kara laika. Tās saasinājusi Maskavas finansiālā un militārā prokrievisko kaujinieku atbalstīšana Ukrainā.

Krievija noliedz jebkādu tiešu saistību ar teroristiem, bet atsakās izteikt viņiem aicinājumu ievērot pamieru vai nolikt ieročus.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu