Lietuva aicina Eiropas Savienību apsvērt militāro palīdzību Ukrainai (33)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Savienībai un citām starptautiskajām organizācijām vajadzētu apsvērt iespēju sniegt militāro palīdzību Ukrainai, paziņoja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

«Es uzskatu, ka to var apsvērt. Mēs uzskatām, ka varam apsvērt jebkuru iespējamu palīdzību cilvēkiem Ukrainā, jo tur notiek ekonomiska, militāra un politiska krīze, līdz ar to, mums vajadzētu sniegt palīdzību, kad vien iespējams. Mēs darām visu iespējamo nacionālajā līmenī, bet starptautiskajām organizācijām būtu jābūt daudz aktīvākām šajā jautājumā,» ministrs trešdien paziņoja žurnālistiem Lietuvas parlamentā.

Ukrainas līderi ir aicinājuši Eiropas Savienību sniegt tai militāru palīdzību.

Trešdien Lietuvas parlamenta ārlietu un Eiropas lietu komisijas apsprieda Lietuvas pozīciju šīs nedēļas beigās paredzētajam Eiropadomes samitam.

«Mūsu pozīcija ir skaidra un nemainīga. Mēs centīsimies panākt, lai mūsu kolēģi ieņem principiālu un skaidru nostāju par situāciju Ukrainā. Pēdējā laikā var novērot agresijas elementus. Mēs runājam par tā saukto humāno konvoju, kas bija diezgan dīvains gadījums, kas nebija saskaņots ar Ukrainas valdību un Sarkano Krustu, un pārkāpa starptautiskos standartus. Piektdien mēs ierosinājām Apvienoto Nāciju Drošības padomes sanāksmi par šo jautājumu. Pat pirms Minskas notikumiem varēja novērot daudz nepatīkamākus faktus - bruņotās tehnikas ielaušanos un desantnieku iebrukumu,» paziņoja Linkevičs.

«Es uzskatu, ka mūsu mērķim visās diskusijās ir jābūt principiālam situācijas novērtējumam, un, ir jāspēj veikt tālākas darbības un īstenot koordinētu skaidru spiedienu,» viņš piebilda.

Pēc ministra vārdiem, Eiropadomē tiks turpināta diskusija par ES prezidenta un augstā pārstāvja ārlietās posteni.

Linkevičs norādīja, ka vēl ir pāragri spriest par jaunā Lietuvas Eiropas Komisijas pārstāvja atbildības sfēru.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu