ASV: Krievija veic tiešu pretuzbrukumu Ukrainas austrumos (76)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

Krievija veic tiešu pretuzbrukumu Ukrainas spēkiem Doņeckas un Luhanskas apgabalos, ceturtdienas naktī radiostacijai «Voice of America» («Amerikas Balss») paziņoja ASV Valsts departamenta preses sekretāre Džena Psaki.

«Ir ziņots par Krievijas tanku papildu kolonnām, raķešu apšaudēm un bruņutehniku, kas uzbrūk pilsoņiem Ukrainas dienvidaustrumos. Mēs arī esam redzējuši ziņas par to, ka separātisti apšauda dzīvojamos rajonus piekrastes pilsētās starp [Krievijas] robežu un [Doņeckas apgabala] Mariupoles pilsētu,» sacīja Psaki.

Valsts departaments arī paziņoja par pienākošu informāciju, ka notiek apšaudes Doņeckas pilsētas un lidostas rajonā.

«Šie iebrukumi norāda uz tiešu Krievijas pretuzbrukumu, kas tiek veikts Doņeckas un Luhanskas apgabalos,» uzsvēra Psaki.

Viņa arī pauda ASV bažas par «Krievijas nevēlēšanos atzīt patiesību

pat tad, kad Krievijas karavīri tiek aizturēti [Ukrainā] 30 kilometrus no Krievijas-Ukrainas robežas».

Arī Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts ceturtdienas naktī paziņoja, ka Ukrainas austrumos notiek karš starp Ukrainas un Krievijas armijām.

«Ir acīm redzams, ka pašlaik mēs novērojam kaujas starp Ukrainas regulāro armiju un Krievijas regulāro armiju Ukrainas austrumos,» Bilts pavēstīja savā «Twitter» mikroblogā.

Ukraina ir paziņojusi, ka Krievijas armija ir šķērsojusi robežu un atbalsta prokrievisko separātistu uzbrukumus Ukrainas spēkiem Austrumukrainā, lai novirzītu Ukrainas spēkus no to aplenktajām Doņeckas un Luhanskas pilsētām, kur tie pēdējā laikā ir guvuši militārus panākumus kaujās pret separātistiem.

Ukrainas dienvidaustrumu pilsētas Novoazovskas mērs trešdien paziņoja, ka pilsētā ir iebrukuši separātistu tanki un bruņumašīnas.

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu