Ņujorkā aizturēta Bostonas maratona spridzinātāju māsa

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bostonas maratona spridzināšanā aizdomās turēto čečenu Tamerlana un Džohara Carnajevu māsa Ailina Carnajeva trešdien tika aizturēta Ņujorkā aizdomās par sprādziena draudu izteikšanu, paziņoja policija.

24 gadus vecā Carnajeva, kas ir ASV Ņūdžersijas štata Nortbergenas pilsētas iedzīvotāja, «tika aizturēta un apsūdzēta uzmācībā vainu pastiprinošos apstākļos,» pavēstīja Ņujorkas policijas departamenta preses sekretārs.

Policija paziņoja, ka Carnajeva pa telefonu draudējusi kādai sievietei Ņujorkas Manhatanas rajonā, sakot: «Es pazīstu cilvēkus, kas var jūs uzspridzināt».

Carnajeva tika aizvesta uz policijas iecirkni Hārlemā, kur viņu uzaicināja 30.septembrī ierasties uz lietas izskatīšanu tiesā un pēc tam atbrīvoja.

Jau vēstīts, ka pērn 15.aprīlī Bostonas maratona laikā finiša līnijas tuvumā tika sarīkoti divi sprādzieni, kuros gāja bojā trīs cilvēki un 264 tika ievainoti. Viens par sprādzienu sarīkošanu aizdomās turētais - 26 gadus vecais čečens Tamerlans Carnajevs - pērn 19.aprīlī nomira no apšaudē ar policiju gūtiem ievainojumiem. Novembrī sāksies prāva pret viņa 21 gadu veco brāli Džoharu Carnajevu, kurš ir otrs aizdomās turētais un kuram izvirzītas 30 federālas apsūdzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu