«Islāma valsts» no sagrābtām naftas atradnēm iegūst 2,3 miljonus eiro dienā (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts», kas ieguvis kontroli pār vairākām naftas atradnēm Irākā un Sīrijā, pārdod tajās iegūto naftu melnajā tirgū, šādi nopelnot apmēram trīs miljonus ASV dolāru (2,3 miljonus eiro) dienā, ceturtdien ziņoja arābu telekanāls «Al-Arabiya», atsaucoties uz amerikāņu ekspertiem.

«Islāma valsts» kaujinieki pārdod naftu par 25-60 dolāriem (19-46 eiro) par barelu, bet legālos tirgos naftas vērtība pārsniedz 100 dolārus (76 eiro) par barelu.

Eksperti uzskata, ka kaujinieki šādi mēģina savākt līdzekļus «Islāma valsts» pasludinātā kalifāta izveidošanai.

«Islāma valsts» pašlaik kontrolē četras nelielas naftas atradnes Irākas ziemeļos, kā arī vairākas atradnes ar naftu bagātajā Sīrijas Deirezoras provincē.

«Islāma valsts» jūnija beigās paziņoja par kalifāta izveidošanu šī grupējuma kontrolētajās teritorijās Irākā un Sīrijā. Grupējums arī paziņoja par nodomu paplašināt šo kalifātu, lai tas sniegtos no Vidusjūras līdz Persijas līcim.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu