Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks: Putins kā Hitlers sācis karu bez pieteikuma (52)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins tāpat kā nacistiskās Vācijas diktators Ādolfs Hitlers sācis karu bez pieteikuma un ievedis savu karaspēku Ukrainā bez parlamenta piekrišanas, ceturtdien paziņojis Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

«Putins ir pārkāpis visu, ko tikai varēja pārkāpt, tostarp arī Krievijas konstitūciju. Viņš ievedis karaspēku Ukrainā bez [Krievijas] Federācijas padomes lēmuma, kā to darīja viņa elks Ādolfs Hitlers - sāka karu bez kara pieteikuma,» savā «Facebook» kontā raksta Geraščenko.

Viņš uzsver, ka Krievijas armijas iebrukums Ukrainā nav Putina triumfs, bet gan viņa sakāve.

«Viņš zaudēs paša izraisīto karu, kā Hitlers [zaudēja] karu ar PSRS un Lielās koalīcijas valstīm, tāpat kā Napoleons, izlēmis, ka ir nepieveicams, un aizmirstot, ka ir tikai cilvēks,» piebildusi Ukrainas amatpersona.

Viņš ir pārliecināts, ka «

Putins tīši radījis Ukrainā «de facto» karastāvokli tajā mirklī, kad parakstīts rīkojums par parlamenta atlaišanu un pirmstermiņa vēlēšanu rīkošanu, kas liedz karastāvokli izsludināt oficiāli».

Geraščenko uzskata, ka Eiropai, ASV, Kanādai un citām civilizētās pasaules valstīm «jāparāda, ar ko tās ir - ar tirānu un agresoru Putinu vai ar demokrātisku Ukrainu, kas nometusi sava tirāna važas un vēlas tālāk iet roku rokā ar Eiropas civilizāciju».

Viņš arī uzsver, ka, lai apstādinātu Putinu, Eiropas Savienības (ES) valstīm jāpārtrauc naftas, gāzes, kokmateriālu un citu dabas resursu iepirkšana no Krievijas. Jāpārtrauc arī jebkādu kredītu izsniegšana un jāiesaldē Krievijas valdības kompāniju aktīvi, pamatojoties uz to sniegto atbalstu terorismam.

«Tas acumirklī nostādīs Putinu ekonomiskā bezdibeņa priekšā, pēc kura agri vai vēlu sekos arī politiskais bezdibenis,» piebilst Geraščenko.

Viņš arī uzskata, ka Ukrainai jāpārtrauc diplomātiskās attiecības ar Krieviju un, neņemot vērā juridiskās fineses, jāievieš «de facto» karastāvoklis un jāveic pilnīga cilvēku un resursu mobilizācija.

Padomnieks arī aicina tieši vērsties pie katras atsevišķas valsts ar lūgumu pēc palīdzības.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu