ANO: Strauji aug upuru skaits Ukrainas austrumos (24)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander KHUDOTEPLY / AFP

Ukrainas austrumos pieņemoties spēkā kaujām starp valdības spēkiem un Maskavas atbalstītajām krievu algotņu bandām, kurās pēdējā laikā iesaistījusies arī Krievijas regulārā armija, strauji audzis upuru skaits civiliedzīvotāju vidū un katru dienu iet bojā vismaz 36 cilvēki, liecina ANO cilvēktiesību novērošanas grupas ziņojums.

Upuru skaits no jūlija vidus līdz augusta vidum ir divkāršojies. Nogalināti vismaz 1200 cilvēki, kas ir divreiz vairāk nekā konflikta sākumā aprīlī.

1200 bojāgājušo skaitā nav iekļauti 298 notriektās «Malaysia Airlines» lidmašīnas pasažieri.

Kopš aprīļa Ukrainas austrumos gājuši bojā 2220 cilvēki, tostarp 23 bērni.

Ziņojumā asi kritizēti teroristi, kas veic uzbrukumus no «blīvi apdzīvotām vietām, apdraudot civiliedzīvotājus».

Tomēr ziņojumā norādīts, ka «par daļu no upuriem un postījumiem atbildīgi ir arī Ukrainas bruņotie spēki», kuri ar artilēriju apšaudījuši teroristu pozīcijas pilsētās.

Ziņojumā pievērsta uzmanība arī Ukrainas apsūdzībām, ka Krievija apbruņo kaujiniekus, norādot, ka kaujinieki «ir profesionāli bruņoti un, šķiet, saņem regulāras modernu ieroču un munīcijas piegādes, kas ļauj viņiem notriekt Ukrainas armijas lidaparātus - helikopterus, kaujas lidmašīnas un transportlidmašīnas».

Pēc ANO datiem, vismaz 468 cilvēki tiek turēti gūstā.

ANO ģenerālsekretāra vietnieks cilvēktiesību jautājumos Ivans Šimonovičs šo ziņojumu piektdien prezentēs savas vizītes laikā Ukrainā.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu