NATO publisko satelīta attēlus ar Krievijas spēku militārajām aktivitātēm Ukrainā (98)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HO / DIGITALGLOBE

NATO publiskojusi satelītattēlus, kas apliecina Krievijas spēku iesaistīšanos militārās operācijās Ukrainā. Attēlos, kas iegūti augusta nogalē, fiksēta Krievijas artilērijas vienību virzīšanās cauri Ukrainas laukiem un sagatavošanās darbībai Krasnodonas rajonā, teikts NATO paziņojumā.

Organizācija norāda, ka tā ir tikai Krievijas karavīru un ieroču kustības «leduskalna virsotne».

Kā žurnālistiem paziņojis NATO brigādes ģenerālis Niko Taks, saskaņā ar piesardzīgām aplēsēm Krievijas karavīru skaits Ukrainā «krietni pārsniedzis tūkstoti», bet Krievijas pierobežas reģionos

sakoncentrēti aptuveni 20 000 karavīru.

Pēc viņa teiktā, jaunākie notikumi Ukrainā «skaidri parādījuši, ka drošības paradigma Eiropā mainījusies pašos pamatos», saskaroties ar «ļoti agresīvu Krieviju».

Taks uzsvēris, ka Krievijas regulārās armijas karavīri atbalsta krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandas, cīnoties kopā ar tām un to rindās. Uz Ukrainas austrumiem sūtītā Krievijas bruņojuma apjoms palielinājies gan «kvantitatīvi, gan kvalitatīvi» un Krievijas iesaistīšanās kļūst arvien atklātāka, ietverot ieroču un munīcijas piegādes, specvienību apmācīšanu, izlūkošanas un loģistikas atbalstu.

«Tas viss tiek sistemātiski noliegts,

vēl vairāk pastiprinot sajukumu,» viņš piebildis.

Kā atzinis ģenerālis, situāciju vēl vairāk saasina apstāklis, ka prokremliskie spēki nogriezuši svarīgāko ceļu starp Doņecku un Novoazovsku, pārraujot Ukrainas armijas apgādes līniju.

Viņš uzsvēris, ka publiskotie satelītuzņēmumi sniedz papildu pierādījumus, ka Krievijas kaujas vienības ar sarežģītu smago bruņojumu darbojas suverēnās Ukrainas teritorijā.

Attēli arī norāda uz būtiskām aktivitātēm Krievijā pie Ukrainas robežas, kas «tiek veiktas, tiešā veidā atbalstot spēkus, kuri darbojas Ukrainas teritorijā, un ir daļa no koordinētas destabilizējošas stratēģijas», atzīmē NATO.

Komentāri (98)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu