Lielbritānijā imigrantu skaita pieauguma temps palielinājies par 39% (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā aizvadītajā gadā ieceļojuši par 243 000 cilvēku vairāk nekā to pametuši, šai starpībai gada laikā pieaugot par 39%, liecina jaunākie statistikas dati.

12 mēnešu laikā līdz šā gada martam Lielbritānijā ieceļojuši par 243 000 cilvēku vairāk nekā to pametuši. Iepriekšējā tādā pat laika posmā starpība bija 175 000, liecina Nacionālā statistikas biroja (ONS) publiskotie dati.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons līdz nākamajām parlamenta vēlēšanām 2015.gada maijā vēlas samazināt šo rādītāju līdz 100 000.

Divas trešdaļas no imigrantiem, proti, 214 000 no 560 000, Lielbritānijā ieradušies no citām Eiropas Savienības (ES) valstīm. Imigrantu skaits no Rumānijas un Bulgārijas ir palielinājies vairāk nekā divas reizes, sasniedzot 28 000.

Gaidāms, ka parlamenta vēlēšanās imigrācijas jautājums būs viens no svarīgākajiem politiskās cīņas kaujaslaukiem, kur Kemerona Konservatīvo partiju sagaida spēcīgs izaicinājums no eiroskeptiskās Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP).

Reaģējot uz jaunākajiem statistikas datiem, Lielbritānijas imigrācijas ministrs uzsvēra, ka Kemerona administrācija dara pietiekami, lai ierobežotu imigrāciju.

«Valdība ir reformējusi pabalstu, veselības aprūpes un dzīvokļu piešķiršanas noteikumus, lai padarītu tos par vieniem no stingrākajiem Eiropā,» paziņoja ministrs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu