Avoti: Krievijas tanki jau atrodas pie Mariupoles (103)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas tanki atrodas pie Mariupoles - Ukrainas Azovas jūras piekrastes lielākās pilsētas Doņeckas apgabala dienvidos, atsaucoties uz avotiem izlūkdienestā, piektdien vēsta Ukrainas tīmekļa medijs TSN.

Krievijas armijas kaujas grupas devušās no trešdien ieņemtās Novoazovskas uz Mariupoli. Krievijas karavīri no mīnmetējiem apšauda Ukrainas armijas kontrolpunktu Bezimennes ciemā.

Atbilstoši izlūkdienesta datiem Krievijas karavīri ir ieņēmuši pozīcijas šajā ciemā un šobrīd atrodas 20 kilometru attālumā no Mariupoles.

Ukrainas karavīri - 9.teritoriālās aizsardzības bataljons, robežsargi, Nacionālā gvarde un bataljons «Dņepra-1» - apzinās, ka krievi centīsies izlauzt koridoru uz Krimu.

«Mums nākas pastāvīgi mainīt pozīcijas, jo korektētāji virza uz mums pretinieka uguni. Mēs tikko notvērām korektētāju, kurš virzīja uz mums iekārtas «Grad» raķetes,» pastāstīja Ukrainas karavīrs.

«No Krievijas puses iebraukuši 50 tanki, bet mums ir septiņi reaktīvie prettanku granātmetēji. Viss, vairāk nekā cita mums pret tankiem nav,» sacīja cits karavīrs.

Ukrainas karavīri stāsta, ka tie nav nekādi «zemessargi», pret kuriem viņiem nākas karot.

«Notiek Krievijas iebrukums, tas ir viennozīmīgi. Mēs par to pārliecinājāmies vakar, kad Novoazovskā ienāca Krievijas tanki, ar Krievijas karogiem un karavīriem,» stāsta karavīri.

Novoazovskā ir aptuveni 1000 ievainotu Krievijas karavīru, pārsvarā no Kaukāza un Tālajiem Austrumiem, vēsta TSN.

No Mariupoles piektdien no rīta, baidoties par drošību, evakuējas daudzi privātie uzņēmumi, vēsta vietējais portāls 0629.

Krievijas karaspēka regulārās daļas trešdien iebruka Ukrainas teritorijā un ieņēma Novoazovskas pilsētu Azovas jūras piekrastē, paziņojusi Kijeva un rietumvalstis.

NATO augsta ranga amatpersona ceturtdien atzina, ka Krievijas karavīru skaits Ukrainā «krietni pārsniedzis tūkstoti».

Rietumu amatpersonas pauž satraukumu, ka Krievija, izvēršot uzbrukumu Ukrainas Azovas jūras piekrastei, ir sākusi operāciju, lai nodrošinātu sauszemes savienojumu ar februārī okupēto Ukrainas Krimas pussalu, trešdien vēstīja laikraksts «The New York Times».

Cits izskaidrojums varētu būt, ka Krievija cenšas iekarot Ukrainas Azovas jūras piekrasti gadījumam, ja Krievija centīsies nodibināt Ukrainas austrumos separātistu anklāvu, sacīja Rietumu amatpersona.

Kad pirmdien Doņeckas apgabalā Ukrainas bruņotie spēki sagūstīja desmit Krievijas armijas desantniekus, Maskava skaidroja, ka tās karavīri Ukrainas teritorijā esot «nejauši» iemaldījušies.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

Krimas okupācijā tika iesaistīti karavīri bez zīmēm, kas liecinātu par viņu piederību kādas valsts armijai. Mediji šos karavīrus sāka dēvēt par «zaļajiem cilvēciņiem». Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš sākotnēji noliedza Krievijas līdzdalību, vēlāk atzina, ka Krimas notikumos piedalījušies Krievijas karavīri.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Komentāri (103)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu