Gimuns: Pasaule nevar pieļaut situācijas eskalāciju Ukrainā (30)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns paziņojis, ka viņu uztrauc ziņas par bīstamo situācijas eskalāciju Ukrainā. «Starptautiskā sabiedrība nevar pieļaut stāvokļa pasliktināšanos un vardarbības turpināšanos,» uzsvēra Gimuns.

Ģenerālsekretārs arī uzstāja, ka ir nepieciešams nodrošināt robežkontroli, jo no Krievijas Ukrainā joprojām nonāk ieroči un aprīkojums. Šo piegāžu apturēšanu Gimuns uzskata par galveno uzdevumu, lai atrisinātu situāciju.

Kā ceturtdien ANO Drošības padomes ārkārtas sanāksmē pavēstīja ģenerālsekretāra vietnieks politiskajos jautājumos Džefrijs Feltmens, ANO rīcībā esošā informācija liecina, ka pēdējo divu diennakšu laikā «nelikumīgie bruņotie formējumi» Doņeckas apgabalā aktivizējuši savas darbības.

«Mēs nevaram ignorēt liecības, ka jaunajā vardarbības vilnī iesaistīti Krievijas karavīri,» norādīja Feltmens.

Feltmens uzskata - ja apstiprināsies šī informācija, tad Krievija būs tieši pārkāpusi starptautiskās tiesības un ANO statūtus.

Pastāvīgā ASV vietniece ANO Samanta Pauere paziņoja, ka Krievija manipulē, atklāti melo un rada sajukumu.

Uz to Krievijas diplomāts Vitālijs Čurkins atbildēja, ka «Vašingtonai vajadzētu atzīt, ka [tā] apmāca un apgādā Ukrainas armiju, nevis pieprasīt no Maskavas paskaidrojumus par krievu darbībām Ukrainas austrumos». Kā apgalvo Čurkins,

tur atrodoties tikai brīvprātīgie no Krievijas un to neviens neslēpjot.
Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu