«Germanwings» pilotu streika dēļ lidostās iestrēguši 15 000 pasažieru

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas lidsabiedrības «Lufthansa» struktūrvienības «Germanwings» piloti piektdien rīko sešu stundu streiku, kura dēļ lidostās iestrēguši 15 000 pasažieru.

«Germanwings» laika periodā no plkst.4 līdz plkst.10 (no plkst.7 līdz plkst.13 pēc Latvijas laika) bijusi spiesta atcelt 116 lidojumus pēc tam, kad piloti sāka streiku, cenšoties pieprasīt labākus priekšlaicīgas pensionēšanās nosacījumus.

Streiks, kas tiek rīkots pēc ceturtdien neveiksmīgajām sarunām starp arodbiedrību «Cockpit» un aviokompānijas vadību, vissmagāk skāris iekšzemes lidojumus.

«Cockpit» jau pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ir gatava rīkot streikus saistībā ar prasībām par labākiem nosacījumiem pilotiem, kuri tuvojas pensionēšanās vecumam.

«Cockpit» martā un aprīlī arī rīkoja trīs dienu streikus, kuru dēļ «Lufthansa» nācās atcelt tūkstošiem lidojumu, aviokompānijai izmaksājot aptuveni 60 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu