Zviedrijas Karaliskā opera pauž stingru nostāju pret zviedru neonacistiem (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/misframed

Zviedrijas radio un TV kultūras ziņas (šodien un vakar) ziņo par Zviedrijas Karaliskās operas politisko aktivitāti šonedēļ. Zem virsraksta «Karaliskā opera slēdz savas durvis šosestdien» uzsvērts: «Lai marķētu savu attieksmi pret faktu, ka zviedru neonacistiskā partija «Zviedru partija» (Svenskarnas Parti) rīko savu priekšvēlēšanu kampaņas sākumu ar demonstrāciju Kārļa Gustava laukumā (pa dienu), mēs slēdzam savas durvis.»

Pie Kārļa Gustava laukuma Stokholmas centrā atrodas arī Zviedrijas nacionālā opera jeb Karaliskās operas nams, kuram ar šo neonacistisko zviedru partiju, protams, nav nekāda tieša sakara, taču

operas vadība uzskata par svarīgu demonstrēt savu politisko attieksmi pret valstij naidīgo neonacistu partiju

ar opernama slēgšanas palīdzību.

«Pašlaik operas skatuvi remontē, un tāpēc opernama demonstratīvā slēgšana nekādi neietekmēs izrāžu gaitu sestdien,» ziņo operas administrācija.

Taču operas politiska protesta iespaidā «šo svētdien tiks slēgtas operas biļešu kases un nenotiks arī apmaksātās ekskursijas pa opernamu», medijiem uzsver operas preses sekretāre Erika Šjolinga.

«Lai vēl uzkrītošāk marķētu savus ētiskos principus un operas iestāšanos par sabiedrības daudzveidību, opera publicēs savu vēstījumu digitālajā vides reklāmā uz operas fasādes visu nedēļas nogali, no piektdienas līdz svētdienai,» ziņo Zviedrijas radio.

Tā ir atbildīga un

morāla rīcība, pilnīgi pretēja tai, kuru šovasar demonstrēja Latvijas Nacionālās operas vadība,

atļaujot rīkot Vladimira Putina slavinātāja «dzimšanas dienas balli» savās telpās un tādējādi atbalstot valstij naidīga pasākuma «Jaunais vilnis» rīkotāju ideoloģiju Latvijā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu