Ukraina negaida, ka NATO sūtīs karavīrus (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainai ir nepieciešama militārā palīdzība no NATO, tomēr netiek gaidīts, ka alianse sūtīs savus karavīrus cīnīties ar prokrieviskajiem separātistiem, piektdien paziņoja Ukrainas vēstnieks NATO.

«Mums ir nepieciešama palīdzība, tai skaitā militāra. Ir skaidrs, ka NATO nevar atbalstīt Ukrainu ar karavīriem, un mēs nedomājam, ka alianses valstis to darīs,» norādīja Ukrainas delegācijas NATO vadītājs Igors Dolgovs.

«Mēs šobrīd neapsveram šādu iespēju. Mēs paši varam aizsargāt sevi, bet mums ir vajadzīga palīdzība, lai apturētu agresiju un pārliecinātu [Krievijas] prezidentu [Vladimiru] Putinu slēgt mieru,» Dolgovs teica pēc Ziemeļatlantijas padomes ārkārtas sanāksmes vēstnieku līmeni, kur tika apspriesta krīze Austrumukrainā.

Līdz šim brīdim NATO dalībvalstis «par nelaimi» nav piegādājušas ieročus Ukrainai, viņš sacīja.

Dolgovs norādīja, ka cerot uz «praktiskiem rezultātiem» no 4. un 5. septembrī Velsā paredzētā NATO samita.

«Mums nevajag tikai konsultatīvu palīdzību, bet arī kaut ko konkrētāku, piemēram, loģistikas programmatūru,» viņš piebilda.

NATO valstu vēstnieki sarīkoja krīzes sanāksmi piektdien pēc tam, kad alianse bija paziņojusi, ka vismaz 1000 Krievijas karavīru kopā ar nemierniekiem cīnās pret Ukrainas valdības spēkiem.

Pēc tam, kad Ukrainas valdība paziņoja, ka vēlas iestāties aliansē, NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens norādīja, ka alianse neaizver durvis iespējamai Ukrainas dalībai.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu