Krievijas artilērija apšauda «humāno koridoru» (57)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas artilērija atklājusi uguni uz «humāno koridoru», kas pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina aicinājuma tika atvērts Ilovajskā ielenkto Ukrainas vienību atiešanai, un apšaudē nogalināti aptuveni 100 ukraiņu karavīri, vēsta ziņu portāls ZN.UA.

Informāciju par «humānā koridora» apšaudīšanu apstiprinājis arī televīzijas kanāla 112 žurnālists Nazars Vozņuks, kurš atradies vienā no vienībām, kas atkāpās no Ilovajskas.

Arī Ukrainas Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Andrijs Lisenko pavēstījis, ka tā dēvētā humānā koridora apšaudes rezultātā gājuši bojā vairāki simti ukraiņu karavīri.

Krievijas zenītraķete notriekusi Ukrainas iznīcinātāju

Ukrainas austrumos, kur norisinās kaujas starp valdības spēkiem un krievu algotņu bandām. Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēma notriekusi ukraiņu iznīcinātāju, sestdien paziņojusi Ukrainas armija.

«Krievijas zenītsistēma notrieca iznīcinātāju «Su-25«. Pilotam izdevās katapultēties,» teikts armijas izplatītajā paziņojumā, piebilstot, ka tas noticis piektdienas rītā.

Incidenta vieta netiek atklāta.

Vienlaikus paziņojumā noliegti teroristu bandu apgalvojumi, ka esot notriektas četras ukraiņu lidmašīnas.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu