EP lems par priekšsēdētāju un ES augsto pārstāvi ārlietās (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Eiropadome sestdien un svētdien lems par priekšsēdētāju un Eiropas Savienības augsto pārstāvi ārlietās; divu dienu samitā Latviju pārstāv premjere Laimdota Straujuma. Tāpat amatpersonas apspriedīs aktuālos starptautiskos jautājumus saistībā ar situāciju Ukrainā, Lībijā, Irākā un Tuvajos Austrumos.

Eiropadomes prezidenta amata kandidātu vidū minēts arī Latvijas pārstāvis Valdis Dombrovskis. Straujuma iepriekš vērtēja, ka viņam ir līdzvērtīgas izredzes, salīdzinot ar citiem kandidātiem. «Valdis Dombrovskis sevi Eiropā ir parādījis kā spilgtu un profesionālu politiķi, viņu pazīst un augstu vērtē, bet katrai valstij ir savas intereses,» šonedēļ norādīja Straujuma.

Politisko norišu komentētājs Filips Rajevskis izteicies, ka Dombrovska nokļūšana šajā amatā neesot ļoti ticams scenārijs, lai gan šāda iespēja pastāv. Bijušais Latvijas Ārpolitikas institūta direktors un Saeimas deputāts Atis Lejiņš («Vienotība») atzina, ka šādu iespēju neizslēdz. Lejiņš vērsa uzmanību uz dažādām izmaiņām saistībā ar ES augsto amatu izvēli, parādoties aizvien jaunām kandidatūrām.

Gadījumā, ja Dombrovskis kļūtu par Eiropadomes prezidentu, Latvijai nāktos virzīt jaunu eirokomisāra kandidātu, pašlaik darbam komisijā virzīts ekspremjers un pašreizējais Eiropas Parlamenta deputāts Dombrovskis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu