Lesoto armija ieņem policiju, izjauc radio un telefona sakarus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lesoto armija sestdien savā kontrolē pārņēmusi nelielās Āfrikas karalistes policijas galveno mītni un traucējusi radiostaciju apraidi un telefonu sakarus, paziņoja valdības ministrs.

«Bruņotie spēki, Lesoto īpašie spēki ir ieņēmuši policijas galveno mītni,» sacīja sporta lietu ministrs un Basito Nacionālās partijas līderis Tesels Maseribeins, raksturojot to kā iespējamu apvērsuma mēģinājumu nelielajā Āfrikas dienvidu valstī.

«Pulksten četros no rīta (5 pēc Latvijas laika) viņi brauca ap premjerministra rezidenci un manu rezidenci,» viņš sacīja.

«No pulksten 5 līdz 7 vai 8 bija dzirdami šāvieni,» turpināja ministrs.

«Viņi ir izraisījuši traucējumus telefonu sakaros, viņi ir izraisījuši traucējumus it visā,» piebilda Maseribeins.

Maseribeins atzina, ka ir aizbēdzis jo dažas stundas iepriekš bija saņēmis brīdinājumu.

«Komandieris teica, ka meklē mani, premjerministru un ministra vietnieku, lai mūs aizvestu pie karaļa. Mūsu valstī tas nozīmē apvērsumu,» viņš piebilda.

Maseribeins uzstāja, ka premjera Toma Tabeina valdība joprojām kontrolē situāciju.

«Premjerministrs un es pats joprojām veidojam koalīcijas valdību. Premjerministrs joprojām ir pie varas,» sacīja Lesoto valdošās koalīcijas pārstāvis.

Viņš norādīja, ka ar Tabeinu viss ir kārtībā, tomēr Maseribeins atteicās komentēt, kur pašlaik atrodas premjers.

«Joprojām pastāv daudz briesmu. Cilvēki, kuriem ir ieroči, skrien pa Maseru,» par situāciju Lesoto galvaspilsētā sacīja sporta lietu ministrs.

Nestabilā koalīcija karalistē, kuru pilnībā ieskauj Dienvidāfrikas Republikas teritorija, pie varas ir bijusi kopš pagājušajām vēlēšanām pirms diviem gadiem.

Koalīcijas partneriem ar vidutāju palīdzību jūnijā izdevās panākt trauslu vienošanos par darba turpinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu