Krievijas armija pilnībā iznīcina Novosvitlivsku; aplenc ukraiņus pie Ilovajskas (203)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: OLEKSANDR RATUSHNIAK / AFP

Krievijas armija Luhanskas apgabalā pēc «Čečenijas scenārija» pilnībā iznīcinājusi Novosvitlivkas pilsētiņu, sestdien paziņojis Ukrainas Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Andrijs Lisenko.

Viņš norādījis, ka krievu karavīri secīgi ar tankiem un reaktīvo mīnmetēju uguni nolīdzinājuši māju pēc mājas. Pēc tam Krievijas armijas kolonna devusies Hrjaščuvates virzienā.

Ukraiņu karavīrus pie Ilovajskas ielenkuši Krievijas tanki un desantnieki

Ukrainas Nacionālās gvardes Donbasa bataljona komandieris Semens Semenčenko sestdien paziņojis, ka ukraiņu karavīrus pie Ilovajskas aplenkuši Krievijas regulārās armijas spēki.

«Situāciju pagaidām nogludinājām. [Krievi] mēģina puišus samusināt padoties gūstā. Nepadodas. No vienas puses tanku divīzija, no otras – gaisa desanta spēku pulks. Lai gan ienaidnieki, taču kadru [militārpersonas]. Labāk nekā DTR (teroristu pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas kaujinieki),» savā «Facebook» lapā raksta Semčenko.

«Ievainotajiem medicīniskā palīdzība sniegta. Stundas laikā visam jāatrisinās. Kaut kādi «atsaldētie» pa ceļam mēģināja kolonnu apšaudīt. Tikām cauri. Gaidām,» turpina bataljona komandieris.

Ukrainas armija paziņo, ka nemiernieki valsts austrumos notriekuši tās iznīcinātāju

Ar Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu Ukrainas austrumos, kur notiek cīņas starp valdības spēkiem un prokrieviskajiem nemierniekiem, ir notriekts Ukrainas iznīcinātājs, sestdien paziņoja Ukrainas armija.

«Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēma notrieca iznīcinātāju «Su-25«. Pilots varēja katapultēties,» teikts īsā armijas paziņojumā, kurā nav precizēta piektdien notikušā negadījuma norises vieta.

Paziņojumā noliegti nemiernieku apgalvojumi, ka viņi ir notriekuši četras lidmašīnas.

Komentāri (203)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu