No 1.septembra teroristu ieņemtajās Ukrainas teritorijās izmantos Krievijas rubļus (97)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

No 1.septembra visās Maskavas atbalstīto teroristu kontrolētajās teritorijās visas baku un finanšu operācijas tiks veiktas Krievijas rubļos, atsaucoties uz aģentūru «Ukrinform» ziņo krievu radiostacija «Eho Moskvi». Iespējams, tas notiks tāpēc, ka rubļi nepieciešami, lai norēķinātos ar Ukrainas austrumos karojošajiem krievu algotņiem.

Atsaucoties uz nevalstiskās organizācijas «Prava sprava» priekšsēdētāju Dmitro Sņegirevu, «Ukrinform» vēsta, ka naktī uz sestdienu no Krievijas Luhanskā nogādātas teroristu pašpasludinātās tā dēvētās Luhanskas tautas republikas pasu veidlapas, kā arī Krievijas rubļi.

Sņegirevs pieļauj arī iespēju, ka rubļi bijuši nepieciešami, lai norēķinātos ar Ukrainas austrumos karojošajiem krievu algotņiem.

Rubļavērtība pret dolāru sasniedz rekordzemu līmeni

Krievijasrubļavērtība pret ASV dolāru piektdien nokritās līdz rekordzemam līmenim.

Rubļavērtības kritums skaidrojams ar ziņām, ka Krievija īstenojusi karaspēka ievešanu Ukrainā, un bažām, ka Krievijai varētu tikt piemērotas jaunas Rietumu sankcijas.

Rubļavērtība piektdien samazinājās līdz 37,026rubļiem, kas ir jauns rekordzems līmenis.

Iepriekšējo rekordzemo līmenirubļavērtība sasniedza šā gada martā, kad Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimu.

Krievijas armija Ukrainā pilnībā iznīcinājusi Novosvitlivsku

Krievijas armija Luhanskas apgabalā pēc «Čečenijas scenārija» pilnībā iznīcinājusi Novosvitlivkas pilsētiņu, sestdien paziņojis Ukrainas Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Andrijs Lisenko.

Viņš norādījis, ka krievu karavīri secīgi ar tankiem un reaktīvo mīnmetēju uguni nolīdzinājuši māju pēc mājas.

Pēc tam Krievijas armijas kolonna devusies Hrjaščuvates virzienā.

Krievija vēlas izveidot «humāno tiltu» uz Ukrainas austrumiem

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs paziņojis, ka Maskava vēlas izveidot «humāno tiltu», lai varētu nosūtīt «palīdzības» kravas uz Ukrainas austrumiem.

Krievijas varasiestādes, sabiedriskās organizācijas un uzņēmumi «domā nevis par vienu «humāno konvoju», ko mēs esam jau nosūtījuši, bet par otro, trešo, desmito,» intervijā valsts kontrolētajai aģentūrai «RIA Novosti» norādījis Antonovs.

Mēs vēlētos, lai starp Krieviju un Luhansku un Doņecku, kuras sagrābušas Maskavas atbalstītās krievu algotņu un to vietējo līdzskrējēju bandas, būtu «normāls humānais tilts,» paziņojis Antonovs.

Tajā pašā laikā viņš kārtējo reizi noliedza, ka Krievijas armija būtu iesaistīta karadarbībā Ukrainas austrumos, lai gan pēdējo dienu laikā arvien vairāk un vairāk nepārprotamu pierādījumu liecina, ka Maskava aukstasinīgi melo un ir uzsākusi atklātu militāro agresiju pret Ukrainu.

Komentāri (97)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu