ASV apsveic ES sankciju ultimātu Krievijai (56)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV atbalsta Eiropadomes lēmumu dot Krievijai vienu nedēļu intervences izbeigšanai Ukrainā, pretējā gadījumā draudot ar jaunām ekonomiskām sankcijām.

Eiropas Savienības (ES) prezidents Hermans van Rompejs svētdienas naktī Eiropadomes samita noslēgumā paziņoja, ka ES līderi lūgs Eiropas Komisiju nedēļas laikā izteikt priekšlikumus par jaunām sankcijām pret Krieviju.

«Mēs apsveicam Eiropadomes šodienas vienprātību izrādīt stingru atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei un sagatavot tālākas sankcijas apspriešanai tuvāko dienu laikā,» paziņoja ASV Nacionālās drošības padomes preses sekretāre Keitlina Heidena.

«Mēs cieši sadarbojamies ar ES un citiem partneriem, lai liktu Krievijai atbildēt par savām nelikumīgajām darbībām Ukrainā, tostarp ar papildu ekonomiskajām sankcijām,» piebilda Heidena.

«Mēs saglabājam apņēmību atbalstīt Ukrainu, kas mēģina panākt krīzes diplomātisku atrisinājumu, un aicinām Krieviju nekavējoties izvest no Ukrainas savu armiju, tostarp karavīrus un aprīkojumu, un izbeigt nelikumīgo atbalstu separātistiem,» sacīja Heidena.

Eiropadome pieņēma lēmumu par iespējamām jaunām sankcijām pret Krieviju pēc tam, kad Ukrainas prezidents Petro Porošenko apmeklēja Briseli un aicināja ES spert stingrākus soļus pret Krieviju, kuru viņš apsūdzēja «militārā agresijā un terorismā».

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu