Olands: militāra palīdzība Ukrainai nepalīdzēs izbeigt konfliktu (41)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas prezidents Fransuā Olands svētdienas naktī pauda uzskatu, ka militāra palīdzība Ukrainai nepalīdzēs izbeigt bruņoto konfliktu Ukrainas austrumos.

Olands preses konferencē Eiropadomes samita noslēgumā Briselē arī paziņoja, ka Ukraina lūgusi Eiropadomei nevis militāro, bet humāno palīdzību.

«Attiecībā uz militāro palīdzību mēs šodien nevaram uzskatīt, ka tā izrādītos produktīva un noderīga,» sacīja Olands.

Viņš uzsvēra, ka Eiropas Savienība (ES) mēģina panākt uguns pārtraukšanu un konflikta apturēšanu, nevis tā atbalstīšanu.

«Mums ir jālūdz pārtraukt uguni. Un tieši to mēs lūdzam Krievijai: vairs nepiegādāt ieročus [separātistiem Austrumukrainā],» sacīja Olands.

Olands arī atzīmēja, ka ir svarīgi sniegt humāno palīdzību Austrumukrainas reģioniem, kas cietuši šīs krīzes dēļ.

Runājot par iespējamām jaunām sankcijām pret Krieviju, kuras sagatavotu Eiropas Komisija, Olands sacīja, ka tās ir jāpieņem ES valstu padomei.

«Vai jaunā sankciju skala jāpieņem padomei? Jā. Ne obligāti Eiropadomei. Tā var būt Ministru padome vai Pastāvīgo pārstāvju komiteja. Tomēr noteikti būs Eiropas valstu apspriede, lai apstiprinātu jauno sankciju skalu,» teica Olands.

Motivējot lēmumu par iespējamām sankcijām, Olands sacīja, ka «Eiropa ir paziņojusi, ka ir situācijas, ar kurām tā nespēj samierināties pie savām robežām», kad demokrātiskai valstij, kurā notikušas vēlēšanas, «tiek uzspiests tās teritoriālās integritātes apdraudējums».

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu