ASV nomet humāno palīdzību aplenktai Irākas pilsētai (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV armija ir nometusi no gaisa humāno palīdzību džihādistu aplenktai Irākas pilsētai Amerli, kur dzīvo tūkstošiem turkmēņu šiītu, kas aplenkuma dēļ nevarēja saņemt pārtiku, ūdeni un medikamentus.

«Pēc Irākas valdības lūguma ASV armija šodien nometa humāno palīdzību Amerli pilsētai,» sestdien paziņoja Pentagona preses sekretārs kontradmirālis Džons Kērbijs.

Viņš piebilda, ka humāno palīdzību no gaisa Amerli ir piegādājušas arī Austrālijas, Francijas un Lielbritānijas lidmašīnas.

Lai atbalstītu šo humānās palīdzības operāciju, ASV veica arī koordinētus gaisa triecienus pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts».

ASV Centrālā pavēlniecība, kurai pakļauti ASV spēki Tuvajos Austrumos, paziņoja, ka ASV piegādātajā palīdzībā bija 7000 gatavas maltītes un 47,7 tūkstoši litru dzeramā ūdens.

Trijos gaisa triecienos pie Amerli tika iznīcinātas trīs «Islāma valsts» apvidus automašīnas «Humvee», viena bruņumašīna, viens tanks un viens kontrolpunkts.

ASV armija sestdien arī sāka jaunus uzbrukumus «Islāma valsts» spēkiem pie Mosulas dambja, veicot gaisa triecienus ar iznīcinātājiem un bezpilota lidmašīnām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu