Preses sekretārs: Putins nav aicinājis uz valsts statusa piešķiršanu «Jaunkrievijai» (46)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, svētdien runājot par nepieciešamību sākt sarunas starp Ukrainu un prokrieviskajiem separātistiem, kuru pašpasludināto Doņeckas un Luganskas tautas republiku apvienība tiek dēvēta par «Jaunkrieviju», nav runājis par valsts statusa piešķiršanu šim reģionam, paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Saskaņā ar mediju ziņām Krievijas prezidents Vladimirs Putins svētdien paziņoja, ka Ukrainai ir jāsāk sarunas par Ukrainas dienvidaustrumu daļas valstiskuma jautājumiem. «Ir nekavējoties jāsāk būtiskas, saturīgas sarunas, un nevis par tehniskiem jautājumiem, bet par sabiedrības politiskās organizācijas un valstiskuma jautājumiem Ukrainas dienvidaustrumos ar mērķi neapstrīdami nodrošināt tur dzīvojošo cilvēku likumīgās intereses,» Putins paziņoja Krievijas televīzijas Pirmajā kanālā.

«Nepavisam nē. Tas ir pilnīgi skaidrs no prezidenta paziņojuma, un tas ir pilnīgi nepareizs traktējums,» sacīja Peskovs, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, ko Putins domājis ar paziņojumu par to, ka nepieciešamas sarunas par šī reģiona valstiskuma jautājumiem.

«Ir parādījušies traktējumi, ka prezidents esot runājis par to, ka tās ir sarunas par Austrumukrainas valstiskumu. Ja vienkārši izlasītu viņa paziņojumu, tad [kļūtu] skaidrs, ka tā nav.

Prezidents runāja par tām pašām iekļaujošajām sarunām, kuru nepieciešamība tika uzsvērta diezgan sen jau dokumentos,

kuri parakstīti visdažādākajos formātos,» teica prezidenta preses sekretārs.

Atbildot uz jautājumu, vai «Jaunkrievijai» jāpaliek Ukrainas sastāvā un vai Ukrainai jāizlemj jautājums par tās statusu, Peskovs sacīja: «Protams, tikai Ukraina var vienoties ar Jaunkrieviju ņemt vērā Jaunkrievijas iedzīvotāju intereses, un tikai tādā veidā var tikt panākts politisks noregulējums.»

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu