Stokholmā konstatēts iespējams Ebolas vīrusa gadījums (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā ir konstatēts iespējams Ebolas vīrusa infekcijas gadījums, svētdienas vakarā paziņoja vietējā amatpersona.

«Līdz šim tas ir tikai iespējams gadījums, par kuru ir aizdomas,» sacīja amatpersona, nesniedzot sīkākas ziņas.

Cilvēks saslima pēc Ebolas vīrusa skarta rajona apmeklēšanas un tagad atrodas izolācijā, ziņoja laikraksta «Svenska Dagbladet» interneta vietne.

Speciālists infekcijas slimību kontrolē Oke Ērtskvists, kura pārziņā ir Stokholmas rajons, sacīja, ka

Ebolas vīrusa uzliesmojuma risks Zviedrijā ir «ļoti zems».

«[Ebolas] vīruss neizplatās pa gaisu, bet izplatās starp cilvēkiem tiešos vai netiešos kontaktos ar asinīm vai citiem šķidrumiem,» sacīja Ērtskvists.

Jau ziņots, ka Ebolas vīrusa epidēmijā Rietumāfrikā līdz 26.augustam miruši 1552 cilvēki Gvinejā, Libērijā, Nigērijā un Sjerraleonē. Ir arī apstiprināts pirmais saslimšanas gadījums piektajā šā reģiona valstī - Senegālā, informēja ANO Pasaules Veselības organizācija (WHO).

Visvairāk mirušo ir Libērijā - 694. Gvinejā, kur šī slimība tika konstatēta vispirms, ir miruši 430, Sjerraleonē - 422, un Nigērijā - seši cilvēki.

Ebolas vīrusa epidēmija sākās janvārī Gvinejā,

vēlāk izplatījās uz tās dienvidu kaimiņvalstīm Libēriju un Sjerraleoni, un no jūlija - arī uz Nigēriju.

Ebolas vīrusa izraisītās slimības simptomi ir drudzis, galvas, muskuļu un krūšu sāpes, kam seko vemšana un caureja, kuras var būt asiņainas. Tālākie simptomi ir asiņu izdalīšanās no visām ķermeņa atverēm.

Pret Ebolas vīrusu nav vakcīnas vai citu ārstniecības līdzekļu. Atkarībā no vīrusa paveida mirst 25% līdz 90% no saslimušajiem.

Kopš 1976.gada, kad šis vīruss pirmoreiz tika konstatēts, ir mirušas apmēram divas trešdaļas ar to inficēto cilvēku. Divās šā vīrusa epidēmijās letāli bija apmēram 90% infekcijas gadījumu.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu