Porošenko: Ukrainas spēki sargā demokrātijas austrumu robežu (64)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukraina šodien ir Eiropas priekšpostenis un Ukrainas karavīri sargā demokrātijas austrumu robežu, pirmdien paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

«Tie varoņi, kas šodien aizstāv mūsu valsti pret ārēju agresiju Donbasā, sargā ne tikai mūsu valsti, bet arī demokrātijas un brīvības austrumu, pasaules robežu,» Porošenko sacīja Zinību dienas svinīgo pasākumu laikā Kijevas militārajā licejā.

Prezidents uzsvēra, ka Ukraina ir īsts Eiropas priekšpostenis un

ukraiņi aizstāv savas tiesības būt par Eiropas civilizācijas neatņemamu daļu.

Vēršoties pie liceja audzēkņiem, Porošenko atzīmēja, ka īstam Ukrainas virsniekam jāzina ne tikai valsts valoda, bet arī kāda no Eiropas valodām.

Aicina uz vienotību

Viņš arī paziņoja, ka Ukrainas Bruņotie spēki turpmāk vienmēr būs «prioritāras uzmanības objekts» valstij, bet tajos dienošie karavīri «pamatoti atgūst sabiedrības elites statusu».

«Pirmoreiz neatkarīgas Ukrainas pastāvēšanas laikā karavīri ir kļuvuši par visas tautas mīlestības, atbalsta un lepnuma objektu. Es zinu, ka šāda solidaritāte ceļ spārnos, dod pārliecību un vīrišķību,» sacīja Porošenko.

Prezidents arī paziņoja, ka,

ņemot vērā pēdējās nedēļas notikumus pretterorisma operācijas zonā, tiks pieņemti lēmumi par kadru maiņu.

«Mēs pašlaik rūpīgi analizējam pēdējās nedēļas notikumus. Secinājumi būs nopietni, tostarp par kadriem,» sacīja Porošenko.

Viņš uzsvēra, ka pretterorisma operācijas zonā situācija ir vēl vairāk saasinājusies pēdējo dienu laikā.

«Pret Ukrainu ir sākusies tieša neslēpta agresija no kaimiņvalsts puses. Tas radikāli maina situāciju kaujas darbību zonā, izvirza jaunus, daudz sarežģītākus jautājumus mūsu spēka struktūrām,» sacīja Porošenko.

Prezidents arī pauda nožēlu par to, ka Ukraina atzīmē Zinību dienu ļoti sarežģītos apstākļos.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu