Darbu uzsākusi Latvijas vēstniecība Apvienotajos Arābu Emirātos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Darbu sākusi Latvijas vēstniecība Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), galvaspilsētā Abu Dabī. Vēstniecība atvērta pēc abpusēja saskaņošanas procesa noslēgšanās starp Latvijas un AAE valdībām, «Tvnet» informēja Ārlietu ministrijā.

Latvijas vēstniecība pagaidām atrodas Dānijas vēstniecības telpās. Vēstniecību vada pagaidu pilnvarotais lietvedis Rūdolfs Brēmanis.

Ministrija norāda, ka vēstniecības darbības uzsākšana turpinās jaunā intensitātes līmenī veicināt Latvijas un AAE politisko dialogu. Tā nodrošinās Latvijas uzņēmējiem jaunas atbalsta iespējas AAE tirgus apgūšanā, kā arī sniegs galvenās pamatfunkcijas konsulārajos jautājumos.

Pagaidu pilnvarotais lietvedis Rūdolfs Brēmanis jau ticies ar vietējo latviešu kopienu Dubaijā. Uz tikšanos «latviskā gaisotnē» ieradās vairāk nekā 50 Latvijas valstspiederīgo, kas šobrīd dzīvo AAE. Vēstniecības atvēršana AAE nodrošinās arī Latvijas valstspiederīgo iespēju nobalsot Saeimas vēlēšanās šā gada 4. oktobrī. Vēlēšanu iecirknis atradīsies Dubaijā, kā arī tiks organizēta balsošanas iespēja līdzdalībai pa pastu, kurai jāreģistrējas līdz 12. septembrim.

Latvijas vēstniecības atvēršana vienā no bagātākajām un tūristu apmeklētākajām valstīm ir svarīgs solis. Tas paplašinās ekonomisko, politisko un kultūras sadarbību ar visu reģionu. Latvijas intereses Līča valstīs ir politiskā dialoga intensificēšana, jaunu preču un pakalpojumu eksporta tirgu apgūšana, kā arī investīciju piesaiste. Latvijas sadarbība ar Līča reģiona valstīm notiek arī Eiropas Savienības un Līča Sadarbības padomes ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu