Krievija sāk gāzesvada būvniecību uz Ķīnu (62)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievija pirmdien sāka 770 miljardu rubļu (15,7 miljardu eiro) vērta gāzes cauruļvada būvniecību, kas nodrošinās gāzes piegādes no valsts tālajiem austrumiem uz Ķīnu.

«Mēs šodien sākam lielāko celtniecības projektu pasaulē,» atklāšanas ceremonijā norādīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins. «Taču runa nav par rekordiem, svarīgs ir fakts, ka tas ir ārkārtīgi nozīmīgs projekts Krievijai un Ķīnai.»

Tikmēr Ķīnas vicepremjerministrs Džans Gaoli ceremonijā pauda cerību, ka šī cauruļvada būvniecība tiks pabeigta četru gadu laikā.

«Ķīna ir gatava nākamā gada pirmajā pusē sākt būvēt cauruļvada Ķīnas daļu, un mums vajadzētu pielikt pūliņus, lai pabeigtu celtniecību un sāktu cauruļvada izmantošanu 2018.gadā,» sacīja vicepremjers.

Šā gada maijā abas valstis parakstīja 30 gadu līgumu, kas paredz, ka

Krievija piegādās Ķīnai 38 miljardus kubikmetru gāzes gadā,

šī līguma vērtībai veidojot aptuveni 400 miljardus dolāru.

Šis cauruļvads, kura kopējā transportēšanas jauda veidos 61 miljardu kubikmetru gāzes gadā, savienos arī gāzes laukus Jakutskā un Irkutskā ar pilsētām Krievijas tālajos austrumos.

Cauruļvada kopējais garums veidos 3968 kilometrus.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu