Ukraina gatava partizānu cīņai (23)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba plānos ir paredzēta partizānu kustība un paši ukraiņi ir tai gatavi, tomēr tā nav prioritāra agresijas apturēšanai, pirmdienas vakarā paziņoja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Informatīvi analītiskā centra preses sekretārs Andrejs Lisenko.

«Partizānu kustība ir Ģenerālštāba mobilizācijas plānos. Ir noteikti partizānu vienību komandieri, viņi pazīst savus cilvēkus, kuri būs šajās vienībās,» Lisenko paziņoja telekanālā ICTV.

Lisenko tomēr atgādināja, ka Ukrainas austrumu daļa ir galvenokārt stepes zona, bet

partizānu kustībai «ir nepieciešama vieta, kur varētu paslēpties un no turienes dot triecienus».

«Ir, tā sakot, neliels «zaļums» - parki, stādījumi, kur pagaidām slēpjas cilvēki, tomēr organizēt pilna mēroga partizānu kustību Ukrainas austrumos ir ļoti liela problēma,» paskaidroja Lisenko.

Partizānu kustību var organizēt tur, kur ir mežu zona, - Čerņigovas un Žitomiras apgabalā, bet pašlaik karš notiek Ukrainas austrumos, sacīja Lisenko.

Viņš uzsvēra, ka «partizānu kustība pašlaik nav noteicošā, lai apturētu agresoru», bet piebilda, ka nepieciešamības gadījumā partizānu kustības organizēšana tiks veikta ātri un «cilvēki ir tai gatavi».

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu