Ukrainas prezidents nolemj neieviest karastāvokli (76)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko un parlamenta frakciju līderu tikšanās laikā pirmdien tika nolemts neieviest karastāvokli valstī, pirmdienas vakarā apstiprināja Nacionālās drošības un aizsardzības padome. Viņš uzsvēra, ka Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs ar citām spēka institūcijām plāno bruņoto spēku turpmākās darbības.

Par šo lēmumu telekanālā ICTV paziņoja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Informatīvi analītiskā centra preses sekretārs Andrejs Lisenko.

Ukraina: dienvidu virzienā ir spēki Krievijas uzbrukuma apturēšanai

Ukrainas armijai ir spēki Krievijas uzbrukuma apturēšanai dienvidu virzienā uz Doņeckas apgabala Mariupoles pilsētu, pirmdienas vakarā paziņoja Nacionālās drošības un aizsardzības padome.

«Par dienvidu virzienu runājot. Tur tiešām tika ātri pārorientēti bruņotie spēki, tika nosūtītas pastiprinājuma vienības. Mariupolē pašlaik ir izveidots priekšpostenis, kas ir ļoti spēcīgi nostiprināts gan ar inženiertehniskām būvēm, gan ar mīnu nožogojumiem. Tieši dienvidu virzienā jau ir spēki visspēcīgākā trieciena apturēšanai,» telekanālā ICTV pavēstīja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Informatīvi analītiskā centra preses sekretārs Andrejs Lisenko.

«Mēs saprotam, ka bija informācija par [Krievijas] nodomiem pāršķelt Ukrainu, lai savienotos ar Krimu dienvidu virzienā,» uzsvēra Lisenko.

Viņš paskaidroja, ka Krievijas tanki ir palikuši Krievijas bruņoto spēku ieņemtajā Novoazovskā un neatrodas pie Mariupoles, jo Ukraina kontrolē ceļu starp abām pilsētām. «Šodien tiek darīts viss, lai šo pilsētu (Mariupoli) neieņemtu ienaidnieks,» apliecināja Lisenko.

Viņš paziņoja, ka Ukrainas karaspēka vienība, kas bija devusies palīgā karavīriem Doņeckas apgabala Ilovaiskas pilsētā, tika pārorientēta uz dienvidu virzienu, no kura notika agresija. «Šis virziens pašlaik atrodas arī [Ukrainas bruņoto spēku] virspavēlnieka personīgā kontrolē,» sacīja Lisenko.

Viņš arī uzsvēra, ka liels skaits brīvprātīgo ir gatavi pēc pirmās komandas doties kaujā, un Mariupolē vien ir 5000 šādu brīvprātīgo.

«Ukrainas mērogā caur kara komisariātiem arī pienāk informācija par desmitiem tūkstošu cilvēku, kas ir gatavi bez īpašas papildu sagatavošanās ņemt rokās ieročus un aizstāvēt Ukrainu,» sacīja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Informatīvi analītiskā centra preses sekretārs.

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu