Ukraina: Krievijas iebrukums Donbasā sākās jau 24.augustā (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas karaspēka iebrukums Donbasā sākās nevis 27.augustā Doņeckas apgabala Novoazovskas pilsētā, bet 24.augustā pie Saurmogilas kurgāna un Amvrosijevkas pilsētas Doņeckas apgabalā, pirmdienas vakarā paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

«Traģēdija sākās ar to, ka Krievijas spēki 24.augusta rītā aplenca un sagrāva mūsu grupējumu pie Saurmogilas un Amvrosijevkas,» Geraščenko pavēstīja Ukrainas televīzijas 5.kanalā.

Viņš sacīja, ka Ukrainas sabiedrība nebija pietiekami informēta par šiem notikumiem. «Pat es līdz galam nezinu, kā un kas tur notika, bet zinu, ka bija ļoti daudz ievainoto, nogalināto un pamestas kaujas tehnikas,» sacīja Geraščenko.

«Visa šī problēma faktiski radās arī tāpēc, ka netika laikus veiktas darbības pēc Krievijas armijas ierašanās, tomēr tā ieradās nevis 27.augustā pie Novoazovskas, bet 24.augustā pie Saurmogilas un Amvrosijevkas. Tā bija tieša agresija. Ieradās līdz zobiem apbruņotas Rjazaņas un Kostromas gaisa desanta divīzijas ar pilnu kaujas komplektu un uzbruka mūsu puišiem, kuri tur bija jau vairākus mēnešus, noguruši un ar kaujas komplektiem, kas tuvojās beigām,» uzsvēra Geraščenko.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu