Medmāsas Ebolas vīrusa skartajā Libērijā piesaka streiku (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ebolas vīrusa skartās Libērijas lielākajā slimnīcā medmāsas pirmdien pieteikušas streiku, pieprasot labāku algu un aprīkojumu, kas pasargā no inficēšanās ar nāvējošo vīrusu.

Monrovijas Džona F.Kenedija slimnīcas streikotāju pārstāvis norādīja, ka medmāsas neatgriezīsies darbā, līdz netiks apgādātas ar aizsargtērpiem, kas pasargā no inficēšanās ar Ebolas vīrusu.

Viņš norādīja, ka, uzliesmojot Ebolas vīrusam, slimnīcas darbinieki nav apgādāti ar aizsargekipējumu, kā rezultātā inficējušies daudzi ārsti.

Kopš gada sākuma līdz 26.augustam Ebolas vīruss Rietumāfrikā laupījis dzīvību jau vairāk nekā 1500 cilvēkiem, bet inficēto skaits pārsniedzis 3000, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) publiskotie dati.

Libērijā nāvējošais vīruss laupījis dzīvību gandrīz 700 cilvēku.

Gandrīz desmitā daļa mirušo ir medicīnas darbinieki.

Ebolas vīruss izplatās, nonākot saskarē ar inficēta cilvēka asinīm un citiem ķermeņa šķidrumiem. Mirstības rādītāji pēc inficēšanās ir ļoti augsti.

Organizācija brīdinājusi, ka, iespējams, būs nepieciešami vairāki mēneši, lai epidēmiju pakļautu kontrolei. Un inficēto skaits tikmēr var sasniegt 20 000.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu